Monday, January 30, 2012

Starostlivosť o drevené podlahy


Začnite s prevenciou

Tým pádom budete vyvíjať menej námahy a čas na upratovanie drevených podláh ako takých. Škrabaniam možno predísť tým,  že ostriháte nechty vašim domácim miláčikom a aj tým že umiestnite koberce pri dverách, aby sa zabránilo zavádzaniu prachu a iných nečistôt dovnútra domu. Používanie topánok  len pri dverách tiež pomôže zabrániť poškriabaniu takisto. Okamžitú pozornosť by ste mali venovať škvrnám, aby sa zabránilo ďalšiemu poškodeniu. Vyhnite sa premiesťňovaniu nábytku a používajte pri tom filcové kontaktné plochy. Zakaždým keď vysávate, používajte iba nadstavbovú kefu ako prílohu.


Každodenná starostlivosť

Pokiaľ ide o bežné čistenie, zametanie a vysávanie Vám na drevenú podlahu bude stačiť. Len nezabudnite používať mäkkú kefu so štetinami, ktorá efektívne čistí nečistoty aj v škárach drevených podláh. Pri vysávaní, skúste si zaobstarať špeciálnu nádobu pre vysávač na drevené podlahy. Môžete tiež čistiť drevené podlahy s použitím mopu s bavlnenými hlavami. Pre efektívny výsledok by ste mohli nasprejovať podlahy deň pred čistením.

Farba záleží

Uvedomte si, že ak sa rozhodnete inštalovať drevené podlahy tmavej farby, prach bude viditeľný veľmi ľahko a budete musieť zametať alebo vo vysávať  často. Na druhej strane, je dobre vidieť špinu na svetlých podlahách, čo vyžaduje použitie mopu častejšie. Najlepším riešením je kúpiť si drevené podlahy, ktorý je striedajú odtieň.


„Na prírodno“

Tu je niekoľko tipov na čistenie drevených podláh, bez toho aby ste museli vystavovať vaše deti zdravotným rizikám. V dome môžete použiť po dome čistú vodu na odstránenie škvŕn na podlahe/ majonéza alebo zubná pasta/ alebo leštiť podlahy s čistou handrou. Pokiaľ ide o formy a plesní, použite prírodné čistiace prostriedky, ktoré sú netoxické. Vaša podlaha môže takisto po určitom čase vyžadovať lakovanie. Ďalšie zaujímavou metódou o ktorej som sa dočítala je uvarenie asi 20tich sáčkov čaju na dva litre vody a následné čistenie mopom. Zatiaľ to nemám otestované avšak táto metóda by mala prinavrátiť podlahám lesk.

No comments:

Post a Comment