Tuesday, January 31, 2012

Masívne drevené podlahy


Drevené podlahy sú možno najdrahšou podlahou na trhu s parketami, tiež asi aj najlepšie vyzerajúce naokolo. Masívne dubové podlahy je jedným z takých druhov, ktorý môže významne zlepšiť prostredie v každej miestnosti kde je nainštalovaná a nielen to, je veľmi pevná, odolná a vydrží po mnoho rokov. Dub je jednou z najodolnejších drevín k dispozícii. Ďalším aspektom, podláh z  masívneho dubu , je skutočnosť, že je veľmi atraktívny ho mať okolo seba.

Ak chcete inštalovať drahú drevenú podlahu mali by ste využiť pomoc profesionálneho tesára. Môžete si to nainštalovať sám, však existujú určité veci, ktorým treba venovať pozornosť, ako sú napríklad rozdiely medzi drevom a stenami, ktoré musia zostať, aby bol umožnený riadny rozpoj dreva. Ak nezoberiete do úvahy tieto podrobnosti, môžete zničiť parkety v dlhodobom horizonte.

Avšak po riadne prevedenej inštalácii, vám drevené dubové podlahy vydržia po mnoho rokov, bez toho aby javili známky akéhokoľvek  opotrebovania. Zvyčajnou zárukou na tieto typy masívnych podláh je obdobie 10-15tich rokov záruka od mnohých predajcov, a dokonca aj potom je vysoko pravdepodobné že podlahy vydržia raz toľko.


Ak sa však cítite, že nemáte rozpočet na taký drahý typ podlahy vo vašej domácnosti, môžete ľahko inklinovať k lacnejšej alternatíve, ktorá je rovnako krásna ako skutočné drevo.


No comments:

Post a Comment