Monday, February 20, 2012

Výhody drevených podláh


Rozmýšľate o predaji vášho domova? Inštalácia drevenej podlahy by skutočne mohla zvýšiť predajnú cenu a vášho domu. Aj keď nechcete predávať, prečo nevyužívať výhody pevných podláh z tvrdého dreva? Existuje veľa vecí, ktoré sú potrebné pri rozhodovaní ako je toto. Údržba, inštalácia a kúpna cena to sú veci ktoré môžu odstrašiť potencionálnych kupcov. Poďme sa pozrieť na obe strany mince.

Obvykle masívne drevené podlahy sú k dispozícii v doskových, pásikových formách alebo v tvare parkiet. Pokiaľ ide o pás podlahy, každý jednotlivý úsek zvyčajne je široký 20 až 40 centimetrov. Parkety sú zložené zo singulárnych štvorcov, ktoré tvoria geometrické vzory, a dosky pevných podláh z tvrdého dreva sú  v pásoch.

Pre tých z vás, ktorí premýšľajú o inštalácii pevných podláh z tvrdého dreva u vás doma, poďme sa pozrieť na klady a zápory.

Pros

Ako už bolo povedané, podlahy môžu zvýšiť hodnotu vášho domova. Nielen, že je hodnota zvýšená, ale aj vaše šance na predaj domov tvrdého dreva na podlahách a v porovnaní s lacnými laminátovými podlahami sú rýchlejšie. Technicky sa jedná o inováciu vo svete staviteľov domov. Nie je potreba dodatočných poplatkov pre koberce. Navyše, drevené podlahy vydržia cez desaťročia v domoch. Niektoré druhy podláh dokonca až 100 rokov, pri správnej údržbe.
Vysávanie a zametanie pravidelne každú chvíľu? – Nie je pravda. Jednoduché povysávanie alebo mopovanie je všetko, čo potrebujete. Ľudia niekedy robia starostlivosť o drevené podlahy ťažšou, než to naozaj je. A konečne, či dekor je moderný alebo tradičný, alebo niečo medzi tým, dnešné podlahy fungujú a hrajú dobre s takmer v akomkoľvek interiéri, farebnej schémy a štýle. Čerešňa, dub, orech a ďalšie druhy dreva sa zafarbia a brúsia tak, aby vyhovovali meniacim sa potrebám alebo vkusu.

Nevýhody

K poškriabaniu, oderu podlahy a k škvrnám môže dôjsť kedykoľvek, to je život. Majte na pamäti, že parkety z mäkkého dreva sa poškriabu oveľa ľahšie ako tvrdých driev. Deti, domáce zvieratá a vysoko prevádzkové oblasti sa vzťahujú k najnápadnejším príčinám poškodenia. Hĺbkové čistenie parkiet, brúsenie, je tiež dosť špinavá práca. Dosť veľa pilín a odpadu všade v dome, takže buďte pripravení.

No comments:

Post a Comment